*******
المقادير
عدد 4 صدور من الفراخ
ارز بسماتي
زيت + زبده
معلقتي صلصه معجون
بصل + ثوم
التوابل : كاري او كركم+ شطه +ملح+ زعتر + بهارات فراخ + قرفه خشب + حبهان ( هيل ) +قرنفل
طريقه التحضير
نغسل الارز وننقعه في مياه ساخنه لمده ربع ساعه
نغسل الفراخ جيدا وننزع منها الدهون
نبشر البصل ونفرم الثوم معا
طريقه التسويه
نرفع طاسه علي النار ونضع الزبده والزيت قليل منه ونضيف البصل مع الثوم ونضيف التوابل
كلها معا ونضيف قطع الفراخ ونسويها جيدا مع الخليط ونضيف الصلصه وقليل من المياه
نرفع الفراخ فقط بعد ان تستوي ونسوي الارز بالطريقه المعتاده بأضافه مقدار المياه المناسب
ونضع الفراخ مره اخري اعلي الارز ونغطيه حتي يستوي الارز بالكامل
طريقه التقديم
يقدم طبق الارز مع قطعه الفراخ
ويقدم معه طبق من الزبادي